RENOVATION    |    NEW CONSTRUCTION    l    COMMERCIAL

McFarlane Laneway

 

This spacious 805 sq. ft. contemporary laneway house was built for integrated multi-family living. Sited behind a 1940 Craftsman/Spanish Colonial main house and connected by a shared garden patio, the home was intended to offer private space within easy reach of the main house, for two families with shared children.

Built with long-range vision, the home’s focus was on exceptional build quality. An investment in high-quality windows and doors, airtight envelope and robust insulation allows for future upgrades of amenities and finishings without need for structural changes.

This efficient and highly functional home has plenty to offer, with two bedrooms and two baths, an excellent use of space and clever maximized usage of nooks and crannies. A large skylight in the master suite fills the space with light, while large glass patio doors open out to a private balcony. Polished concrete floors on the main, in-floor radiant heating throughout, and stylish accents of natural materials add warmth.

The use of spatial renderings during planning greatly assisted our clients with the visualization of their completed home.

Design by Architrix Design Studio.