RENOVATION    |    NEW CONSTRUCTION    l    COMMERCIAL

Koo's Corner

The Koo’s Corner development was completed in 2002 - a heritage revitalization and infill development of a 1940’s auto garage. This unit, adjoining the alley and including the original soaring opening for the garage door, was due for refreshment.

The kitchen was the focus of this project, with distinctive granite countertops and high-end stainless appliances the centrepoint. Strong marbling and a gorgeous waterfall seam accentuated the beauty of the stone, with warm ochre shades mirroring orange hues in the fir cabinetry. A textured grey tile backsplash was added for contrast, which casts changing shadows throughout the day, adding temporal visual appeal.

In the living room, a new modern wall-hung fireplace replaced an old potbelly stove. Concrete floors on the main were refinished and stained with a warm patina to tie in with the kitchen elements and unique outdoor wood bench. For the patio transformation, the vinyl sliders were removed and replaced with an aluminum-framed curtain wall system with transom window above. The metal screen atop the concrete deck walls was replaced with frosted glass to further allow light into the patio and living room.

 

PRESS ON THE ORIGINAL DEVELOPMENT:

Globe and Mail, Jan. 22, 2010
Chesterman Properties (developer)
Green Building Brain